Szukasz soku z kiszonej kapusty? Wejdź na https://superbutelki.pl/pl/c/Soki/118.
Produkty fermentowane po okresie zapomnienia powtórnie wracają na nasze stoły. Do kiszonych ogórków i kapusty dołączają też inne, do tej pory mniej znane owoce oraz warzywa. Mówiąc o leczniczych walorach fermentowanej żywności nie sposób nie wspomnieć też o napojach takich jak kefir, kombucza albo rozmaitego rodzaju soki i zakwasy z kwaszonych warzyw. Zwłaszcza te ostatnie zasługują na zainteresowanie – pomagają łatwo i błyskawicznie dostarczyć naszemu ciału substancje niezastąpione dla jego poprawnego działania.
Sok z kiszonych buraków i kapusty – co w nich odnajdziemy?
Sok z kapusty kiszonej to napój zawierający masę substancji oddziałujących pozytywnie na nasze zdrowie. Najważniejszym elementem są z całą pewnością bakterie kwasu mlekowego odpowiadające za proces fermentacji. Sok z buraków, ogórków bądź inny kiszonek to także skarbnica witamin. Warta uwagi jest przede wszystkim duża zawartość witaminy C – już pół szklanki tych soków zawiera jej więcej niż pomidor. Soki z kiszonek warto też pić z uwagi na obecność witaminy P i K, witamin z grupy B, a także wysokie nasycenie solami mineralnymi.
Sok z kiszonej kapusty – czemu powinno się go pić?
Sok z kiszonych buraków, ogórków i kapusty, z uwagi na zawartość bakterii fermentacji mlekowej pożytecznie oddziałuje na pracę jelit oraz naszą odporność. Co więcej nagromadzenie witamin poprawia funkcjonowanie układu nerwowego, łagodzą symptomy cukrzycy, szkorbutu i depresji, jak również pomagają walczyć z przemęczeniem psychicznym i fizycznym. Po kwaszonki powinny oprócz tego sięgnąć osoby zmagające się ze schorzeniami układu pokarmowego, jak przykładowo niestrawność lub wrzody żołądka. Pobudzają one także apetyt i stanowią ochronę podczas kuracji antybiotykami i pobudzają apetyt.
Nasza siedziba:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]