Gdzie najlepiej kupować pieczywo?

14 lutego 2020

Pieczywo to podstawa diety człowieka w naszej kulturze. Jest produkowane z soli, mąki, wody, mleka, środków spulchniających (zwykle zakwasu chlebowego albo drożdży) i wszelakich dodatków ulepszających doznania smakowe, jak przykładowo: słonecznik, mak lub sezam.

Dlaczego warto jeść pieczywo?

Pieczywo to pożywienie niezwykle bogate w wiele najróżniejszych składników odżywczych i energetycznych, potrzebnych do właściwego funkcjonowania ludzkiego organizmu. W jego skład wchodzą przede wszystkim białka, aminokwasy i węglowodany. Należy wspomnieć jednocześnie o błonniku, jak również wielu witaminach, których najwięcej zawiera ciemny, pełnoziarnisty chleb.

Pieczywo w Krakowie

Najlepiej kupować pieczywo w tradycyjnych piekarniach. Wyłącznie wtedy ma się pewność, iż spożywane produkty zawsze są świeże.
Z wyśmienitych wypieków i niesamowitej troski o klienta słyną przede wszystkim piekarnie krakowskie, sławiące się wielkim zaufaniem kupujących. Sprzedawane w nich pieczywo robione jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co stanowi gwarancję znakomitego smaku i najlepszej jakości użytych składników.

Nasza siedziba:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]